luni, 1 iunie 2009

SA NE FACEM REMARCATI



















Scanzalizante si lipsite de sens li se par multora astazi replicile de genul:
-Uite-o si pe aia in ce hal se imbraca!
-Ce pantaloni are pe el!Mai au putin si cad.
Sau batrana de-acum...
-Pe vremea mea nu vedeai asa ceva pe strazi.
Si cel mai probabil exista adevar in ultima fraza-cliseu.Vremurile erau cu siguranta altele.Poate si pentru ca oferta in materie de articole vestimentare nu era atat de bogata.Iata cum,inca o data,zicala:"ce-i mult strica" este pe deplin confirmata.
"Tinerii din ziua de azi",cum sunt numiti, de mai varstnicele si deloc stiutoarele intr-ale modei,rude sfideaza insa orice regula a bunului gust vestimentar.Si vin sa ne reaminteasca parca la fiecare pas,ca nu se pot face remarcati si acceptati decat prin modul in care se imbraca.
Si daca ar fi vorba de haine si atat,toata scrierea nu ar mai avea rost.Dar de la combinarea lor incepe tot dezastrul.
Sa pastram(macar in acest spatiu) regulile de buna crestere si sa acordam intaietate...domnisoarelor.Ca mare e gradina Domnului si odata spart gardul,iata ce ne e dat sa vedem pe strazile tarisoarei noastre dragi:
1.PAPUSA BARBIE(parerea ei)-kitch-ul in persoana(parerea tuturor celor cu minime cunostinte in domeniu).O recunosti usor dupa rozul tipator purtat din varful cerceilor,pana in cel al pantofilor.
IDOL DE IMITAT:PARIS HILTON

2.TOAPA DE BUCURESTI(fata de la tara,ce a tras adanc in pieptul proaspat siliconat,aerul capitalei).Si cum de MALL-uri nu ducem lipsa,pe-acolo isi fac si "finutele domnisoare" veacul.
Le poti ochi cu usurinta dupa modul in care isi aleg hainele.Marimea acestora-direct proportionala cu inteligenta lor.Adica mici mici mici.Si cu multe paiete,tone de sclipici si numele firmei afisat cat mai la vedere.Combinatii intalnite:
-colanti cu rochie de seara cat mai scurta,mulata,decoltata+una bucata pereche de sandale stralucitoare cu toc cui;
-pantaloni scurti(de blugi ca pot fi taiati usor acasa) buni de afisat celulita de pe picioare+tricou "de firma" cu decolteu si buric la vedere(si piercingul trebuie afisat)+ochelari gen "musca" si o pereche de cizme albe lucioase cu bot ascutit(purtate neaparat in club,in toiul verii).
IDOL DE IMITAT:MAGDA CIUMAC
3.FETITA SEMI-EMO:o gasesti mereu insotita de prietene trase parca la indigo dupa infatisarea ei.
Parul lung,negru,ciufulit si nespalat si bretonul care acopera jumatate de fata sunt obligatorii.La fel si combinatia de haine roz cu negru,neaparat cumparate cu vreo doua numere mai mari.Le gasesti in MALL-uri sau prin parcuri(reinnoindu-si colectia de poze pentru HI5).
IDOLI DE IMITAT:TOKIO HOTEL
Pentru a nu se simti neglijati,facem o rotire de 180 de grade si ajungem si la...domnisori.
1.Cum pokemonii cu par ciufulit trebuie sa aiba si parteneri,ii intalnim din plin in varianta masculina.
-Inalti sau scunzi,cu piele alba si ochi predominant albastri,par lung si la fel de in ochi.Aceleasi haine mult mai mari decat ar fi necesar si aceeasi atitudine distrata si nepasatoare.
IDOLI DE IMITAT:TOKIO HOTEL,evident(ca cin' se-aseamana...SEMI-EMO se numeste).

2.Si amatoarele de dans la bara si afisat tatuajul de pe spate in club,nu-si pot undui sunculitele singure.Asa ca apare EL.MACHO-MANN-UL DE BUCURESTI.Cu tricoul mulat peste muschii umflati(de atatea suplimente),lantisorul "finut" si ochelarii de soare mari cat capul,porneste pe inserat la vanatoare de "puicute bune" prin baruri si discoteci.
Ca tot am adus in discutie ACEI ochelari( stil aviator pentru cunoscatori)-interesanti par multi cu ei pe nas.Dar pazea cand si-i dau jos!Atunci sa te tii bine.SOC e putin spus(sau scris,ma rog).
Tunsoare-breton asimetric,par ciufulit in toate directiile,mult gel.
IDOLI DE IMITAT:dupa chef si locatia frecventata.Azi RANDI,maine vreun manelist "de top".
Acestea fiind dezbatute,cu atatea "vedete locale",cum sa mai avem pretentia la originalitate?Cum sa mai inteleaga sarmanii inocenti(includem aici ambele sexe),ca gropile tarii pe care o strabat zi de zi nu au vreo legatura cu lumina reflectoarelor in care se scalda iubitii lor IDOLI?
Dar cuvantul DIFERENTIERE e prea lung pentru vocabularul lor.








2 comentarii:

Ramo spunea...

Pai tu vrei sa-i bata soarele in minunatii ochi?Normal ca nu renunta la ochelari, nici in casa/discoteca...ca acolo e soarele mai puternic si de atata lumina nu mai pot vedea minunatele papushe cu botic roz...si evident nu vor sa-si expuna irisul unei posibile raze ultraviolete solare...

ThunderSS spunea...

Cu mintea paralizata intr-un parfum de uitare, Ce-aduce in tacere multa disperare,
Imi trag o fata sumbra si stau si-analizez,
Ce crunta-i realitatea cu semeni tembelezi.

P.S. :
DAC`as fi pentru-o zi presedinte...
Mi-as da demisia si nu v-ati prinde.