sâmbătă, 20 martie 2010

PROSTIE PE BANI

Cu totii am observat ca daca pui un pusti al zilelor noastre in fata computerului,brusc se face liniste in casa.Nu-i mai trebuie mancare,apa,somn,prieteni,socializare sau orice altceva are legatura cu lumea reala.Si multi parinti se lauda cu odraslele lor "cuminti" in stanga si-n dreapta,nestiind,din pacate,ca mai mult rau decat bine le fac bietilor copii.
Lumea jocurilor evolueaza cu repeziciune si,se pare,si prostia parintilor,cu aceeasi viteza.Cati dintre ei nu isi rasplatesc progeniturile cu telefoane,carduri alimentate frecvent etc etc?
Doar asa pentru ca au fost copii cuminti,nu au creat probleme,nu li s-a auzit gura prin casa cat statea mami la o sueta cu tanti Florica si tati,la o bere cu nenea Aurel.
Insa cate dintre aceste persoane ce se dau mature si responsabile,mai si verifica pe ce se duc banii de pe cardurile copiilor?Tot mai putini.
Si cum nu e de-ajuns sa joci orice joc,platformele de socializare 3D sunt la cea mai mare cautare.SECOND LIFE,VIRTUAL INSANITY,WORLD OF KANEVA etc.Sunt doar cateva exemple care ademenesc tot mai multi dependenti de virtual, zilnic.
Si cum nu ar fi destul,pentru a fi si mai "bazat",trebuie sa cotizezi.
La inceput,toate bune si frumoase.Iti creezi propriul avatar si te apuci fericit sa joci.Insa,ooops...parca nu are nici haine si nici casa unde sa stea.Nu are prieteni si nici nu poate frecventa cele mai trendy locuri din oras.
De parca ar fi asta o problema.Se rezolva cat ai zice...CARD.
La inceput te ademenesc sa dai o suma modica,gen 1-2 $ pentru a putea beneficia de modele noi de haine.Insa uita sa mentioneze ca acesti bani va trebui sa-i dai din ce in ce mai des.Cu cat te prinde mai tare jocul,cu atat investitiile si cerintele vor fi mai mari.
Asa au ajuns oameni sa-si investeasca banii in SECOND LIFE,ajungand sa cumpere terenuri,case,masini,actiuni la firme de top si cate si mai cate.Ajunsesera atat de obsedati de acea lume incat se credeau faimosi si in cea reala.Trist dar adevarat.
Oare cat de bucurosi ar trebui sa fim ca nu auzim galagie prin casa?Poate,uneori,datoria de parinte ar trebui facuta cu mai mare constinciozitate.Sau,macar asa,din cand in cand mai aruncati o privire si la monitorul copilului.Si incercati sa-l tineti conectat...la REALITATE.

0 comentarii: