miercuri, 3 martie 2010

Distractie... sub acoperire

Weekend-ul trecut,in seara de sambata mai exact,m-am lasat convinsa sa ies intr-un club.Dupa ce m-am asigurat ca se face o selectie a lumii care e acceptata inauntru si ca stilurile de muzica mixate nu au de-a face cu vreo influenta orentala,am pornit catre locul ales.Il frecventam destul de des intr-o vreme,pana sa se alinieze patronul,mai de voie,mai de nevoie "trendului manelistic".
Atmosfera era destul de animata,desi ceasul nu arata mai mult de ora 23:00.Primul lucru care m-a frapat a fost media de varsta a petrecaretilor.Cam 15-16 ani.Pokemoni in mare parte.Sa traduc...baietii cu par lung si in ochi,haine largi,iar fetele cu unghii negre,par asemeni,tinte capse si tot arsenalul de accesorii necesare pentru a se face observate.
Locul arata chiar ok renovat,lumea bine imbracata,preturile mult mai mari decat in trecut,ce-i drept...
Nimic nu parea sa tradeze ce avea sa urmeze.
Muzica era surprinzator de buna si cu toate astea micutii scapati de-acasa cu tot cu alocatii la ei,nu se prea dadeau dezlipiti de pe scaune.Cu paiul in gura tot trageau dintr-o doza de suc,printre cele cateva cuvinte schimbate.
Dupa vreo ora de muzica house DJ-ului ii vine o idee,insa.Saluta lumea dupa care urmeaza o intrebare ce am luat-o drept o gluma proasta in prima faza:
-Bagam o manea copii?
Si nici nu au trecut 2 secunde ca au si inceput sa se auda acordurile oribile si versurile de un penibil fara egal.
Ca si cum nu ar fi fost de-ajuns,intreaga multime(inafara de mici grupulete printre care si noi)a prins viata.Sucurile au fost aruncate in graba pe mese,baietii care cu greu legau 2 cuvinte s-au ridicat de pe canapele,iar domnisoarele au dat fuga pe boxe sa se unduiasca in ritmul muzicii.
Si acesta era doar inceputul...
Urlete,fluieraturi,batai din palme,aruncat de bani(atati cat mai aveau prin buzunare) si cantat cot la cot cu specimenele behaitoare ce se auzeau de pe discul DJ-ului,

Credeam ca dupa o melodie ce mi s-a parut o vesnicie avea sa se sfarseasca,dar se pare ca patronul a fost de alta parere.Decat sa-i plece lumea,mai bine sa dea liber la tiganeala.
Priveam uimita,in drumul spre iesire din club la pustii care probabil isi dau toti banii sa para cat mai cool imbracati,sa aiba cele mai la moda telefoane si accesorii unice.
Care sunt noii lor idoli?Guta,Salam si tot neamul lor se pare,dupa cum se manifestau.
Si ne mai miram de afirmatiile presedintelui?
Nu,nu e exagerat procentul de 99%.Chiar deloc...

0 comentarii: