vineri, 29 mai 2009

EROUL REAL AL LUMII VIRTUALE




Irwing Wallace spunea:"Sa fii tu insuti si sa nu-ti fie frica,chiar daca ai dreptate sau nu.Este mai admirabil decat simpla lasitate de a capitula conformitatii."
Mirajul internetului,al lumii virtuale ii invaluie pe tot mai multi copii,zi dupa zi.Uimiti probabil de cat de linistite le pot sta odraslele in fata calculatorului,parintii ii uita acolo cu orele.E mult mai simplu se pare sa primeasca "educatie" de la anonimi atotstiutori.Inca un caz in care ignoranta este preferata.
Nu e de mirare ca la 4-5 ani avem deja copii maestri in jocuri violente.
De la transpunerea irealului in real life nu mai e decat un pas.De ce sa ne mai miram ca rata criminalitatii infantile a crescut alarmant in ultimii ani,sau ca o mare parte a spargerilor bazelor de date internationale sunt facute de tinerii romani?
Dar cat de mult putem acuza aceste persoane de actele pe care le comit?A fost cineva alaturi de ei sa ii invete ce NU se face,ce NU e bine?Cel mai probabil NU.
Care este insa rezultatul nepasarii propriilor familii?Rezultatul sunt EI.Ii putem observa zilnic printre noi.Prezenti in viata reala,dar cu mintea si privirea absente.
Retrasi,necomunicativi,irascibili si parca deja plictisiti de tot ce se intampla in jurul lor.
Pentru ei prietenii,iesirile,excursiile sunt,din pacate cuvinte necunoscute.Orele petrecute in colectivitate sunt atat de putine, incat,nici macar,nu mai pot fi luate in considerare.
LUMEA VIRTUALA reprezinta intregul lor univers.Daca ii intrebi de ce prefera aceasta alternativa,vei primi,cel mai probabil,raspunsuri de genul:
-De ce nu?Pe messenger pot fi cine vreau.Nu trebuie sa sufar pentru despartirea de iubita,sau tradarile prietenilor.Imi pot alege identitatea si pot avea ce femeie vreau(luand spre exemplu un caz masculin).
OARE?
Un mare semn de intrebare imi rasare in minte.Dar raspunsul mi-l dau tot singura.Cu siguranta NU.Nu pot avea ce femeie vor.Pentru ca frica de REALITATE si minciunile din care se constituie viata lor fictiva,ii impiedica in a face pasul si spre cunoasterea persoanelor cu care s-au intretinut atatea zile in sir.
Ce frumos ar fi totul si ce tara prospera am avea daca locurile de munca ar fi ocupate de toate femeile de afaceri si directorii intalniti pe messenger.NU?
Dar REALITATEA e cu totul alta.Orele trec,zilele si anii la fel."EXPERIENTA DE VIATA" SE ACUMULEAZA:
-NERVI,BUCURII,INGRIJORARI CAUZATE DE...JOCURI
-IUBIRI INCHIPUITE CU FEMEI LA FEL DE INCHIPUITE(CE APAR SI DISPAR DE LA O ZI LA ALTA)
-PRIETENII "IDEALE" CU PERSOANE "PERFECTE"(PERFECTE PENTRU EI,DEOARECE AU ACELEASI PREOCUPARI)
Si in rest...
RESTUL e LUMEA REALA,un subiect necunoscut lor.
Ce paradox!INTERNETUL,acest TOT la dispozitia TUTUROR a omis sa le puna la dispozitie si regul de supravietuire "IN REST".

1 comentarii:

Specii de oameni spunea...

imi place mult blogul... adica mi se pare atat de realist. ai o gandire deschisa.